LOADING...

Model pentru dezvoltarea orașelor și regiunilor inteligente în România

Platformă

Principii

Organizare

Proiecte

Model pentru dezvoltarea orașelor și regiunilor inteligente în România

 

Acest proiect a reprezentat în fapt teza de doctorat a inițiatorului platformei, Marian Constantin VASILE, aceasta constituindu-se într-un element fundamental pentru desfășurarea activităților platformei iDezvoltare.

Teza a fost realizată în domeniul Inginerie & Management, concepând și validând un model științific macro-sistemic multidisciplinar pentru dezvoltarea inteligentă a tuturor tipurilor de unități administrativ-teritoriale în România (comune, orașe, județe și regiuni – când vor fi create), din perspectiva administrațiilor publice locale. Lucrarea și-a construit temelia pe ultimele principii și tehnologiii disruptive mondiale, definind ~100 soluții pentru dezvoltare inteligentă, pentru care au fost estimate beneficiile potențiale și riscurile cibernetice aferente, fiindu-le asociați totodată și indicatori de performanță tipici stabiliți de standardele internaționale de specialitate.

Modelul elaborat se poate folosi pentru planificarea și demararea profesionistă a dezvoltării inteligente a unităților administrativ-teritoriale în România, cât și pentru evaluarea și compararea inteligenței acestora.

Teza a fost finalizată în anul 2019 și a devenit lucrare publică, putând fi astfel consultată și valorificată de către toți cei care doresc și au voința de a se implica în Dezvoltarea Inteligentă a României.

Rezumatul tezei doctorale poate fi lecturat accesând: RezumatTeză_MCV_13Sep2019

Prezentarea publică a tezei de doctorat poate fi vizualizată pe YouTube:

Mai multe colaborări și proiecte…

 

Mai multe colaborări și proiecte sunt în vizor și vor fi afișate pe website pe măsură ce vor fi cristalizate, agreate și demarate.