LOADING...

Model pentru dezvoltarea orașelor și regiunilor inteligente în România

Platformă

Principii

Organizare

Proiecte

Model pentru dezvoltarea orașelor și regiunilor inteligente în România

 

Acest proiect reprezintă în fapt teza de doctorat a inițiatorului platformei, Marian Constantin VASILE, aceasta urmând a se constitui într-un element fundamental pentru desfășurarea activităților platformei iDezvoltare.

Teza este realizată în domeniul ingineriei și managementului, concepând și validând un model științific macro-sistemic pentru dezvoltarea inteligentă a tuturor tipurilor de unități administrativ-teritoriale în România (comune, orașe, județe și regiuni – când vor fi create), din perspectiva administrațiilor publice locale. Lucrarea și-a construit temelia pe ultimele principii și tehnologiii disruptive mondiale, definind ~100 soluții pentru dezvoltare inteligentă, pentru care au fost estimate beneficiile potențiale și riscurile cibernetice aferente, fiindu-le asociați totodată și indicatori de performanță tipici stabiliți de standardele internaționale de specialitate.

Teza va oferi atât un model pentru planificarea și demararea profesionistă a dezvoltării inteligente a unităților administrativ-teritoriale în România, cât și un instrument pentru evaluarea și compararea inteligenței acestora.

Odată ce teza de doctorat va fi finalizată în anul 2019, aceasta va deveni lucrare publică, putând fi astfel consultată și valorificată de toți cei care doresc și au voința de a se implica în Dezvoltarea Inteligentă a României.

Mai multe colaborări și proiecte…

 

Mai multe colaborări și proiecte sunt în vizor și vor fi afișate pe website pe măsură ce vor fi cristalizate, agreate și demarate.